FOIE GRAS
EN TERRINE
Ingrediënten:
Foie Gras (vette lever), 10 gram zout, 4 gram zwarte
peper
Bereiding:
- Maak de lever schoon en laat de lever 1 uur
ondergedompeld in koud, gezouten water baden
- Haal de onregelmatigheden eruit als zeentjes,
vel enz. Droog de lever en laat deze 24 uur in de koelkast op
een bord rusten.
- Doe de lever in een schaal, voeg wat zout
en peper toe en zet de schaal in een bain-marie in de voorverwarmde
oven van een zo'n 175 graden.
- Laat de foie gras mooi rustig gaar worden
in de bain marie gedurende 40 minuten (mag ook iets langer). Het
vet dringt nu naar buiten. Nadat u de lever uit de oven heeft
gehaald, haalt u deze uit de kookschaal en stopt de lever in een
andere meer presentabel schaal. Laat de lever rustig afkoelen
en wacht tenminste 48 uur met eten: gedurende die tijd moet de
foie gras rustig in de koelkast wachten.
|
|